Intresserad av Finlands kultur- och vetenskapsinstitut? Ansök om lärlingsstipendium!

Vill du arbeta tillsammans med Finlands 17 kultur- och vetenskapsinstitut runtom i världen och få internationell arbetserfarenhet, tryggt från Helsingfors? Vi söker en praktikant som är intresserad av att under år 2021 bekanta sig med institutens verksamhet och i synnerhet arbeta med institutens gemensamma stora projekt.

Efter överenskommelse med oss har en person möjlighet att ansöka om Svenska kulturfondens lärlingsstipendium. Stipendiets storlek är 1 250 €/månad och lärlingsperioden kan vara antingen hela år 2021 (12 månader) eller enligt överenskommelse. Ansökningstiden för lärlingsstipendierna pågår till 12.10.2020. För att vi ska hinna intervjua intresserade personer önskar vi att du kontaktar oss senast 5.10. För att kunna ansöka om Svenska kulturfondens lärlingsstipendium ska du ha svenska som modersmål eller skolspråk. Vi söker dig som t.ex. är nyutbildad kulturproducent eller som utexaminerats inom ett kulturämne och har erfarenhet av evenemangsproduktion. Utmärkt finska och engelska är ett krav och övriga språkkunskaper är en merit.

Praktikantens uppgift är dels att följa med och delta i Finlands kultur- och vetenskapsinstitut rf:s normala arbete: institutens interna och externa kommunikation, intressebevakning, kontakt med institutens finländska samarbetsparter osv. Praktikantens viktigaste uppgift är att under handledning koordinera kultur- och vetenskapsinstitutens gemensamma internationella storprojekt.

Bild: Katja Tähjä

Praktikantens fysiska arbetsplats är Finlands kultur- och vetenskapsinstitut rf (www.instituutit.fi) med kontor i Brunnsparken i Helsingfors, och du blir en del av föreningens arbetsgemenskap. Pga arbetets art – och coronasituationen – kan en betydande del av arbetet enligt överenskommelse göras på distans. Om situationen tillåter hoppas vi kunna bereda praktikanten möjlighet att besöka några av kulturinstituten i Europa.

Intresserad? Kontakta oss senast 5.10. för mer information:

Tove Ekman, verksamhetsledare, Finlands kultur- och vetenskapsinstitut rf
+358 40 7381544,

Emilie Gardberg, direktör, Finlands institut i London
+44 7714 768 932,