Finlandsinstitutet i Madrid

Kuva instituutista
© Lupe Clemente

www.madrid.fi
https://www.facebook.com/CulturaFinlandia/
www.instagram.com/institutofinlandia/

Calle San Agustin 7, 
28014, Madrid
Spain

+34 91 444 44 10

Finlandsinstitutet i Madrid främjar kunskap om finländsk kultur, konst, vetenskap och ekonomi i den spansk- och portugisisktalande världen. Samtidigt bidrar institutet till större kännedom i Finland om det här kulturellt och ekonomiskt viktiga språkområdet.

Institutet arbetar för ett ömsesidigt kulturutbyte och samarbetar med bl.a. konstcenter, ambassader, kulturinstitut, universitet, ekonomiska representanter och företag. Institutet ger även ut den vetenskapliga publikationsserien Acta Ibero-Americana Fennica.

Verksamhetsområdet sträcker sig över alla de områden och länder där man talar spanska och portugisiska. Verksamheten är främst koncentrerad till Spanien och Latinamerika samt Portugal. Institutet har ett nätverk av ombudsmän i sitt vidsträckta verksamhetsområde. Institutets kontor, utställningsutrymme och bilbiotek finns i centrala Madrid. Institutet har även ett kontor vid Complutense-universitetet som varit en samarbetspartner sedan starten 1996. Institutet upprätthålls av den Iberisk-amerikanska stiftelsen.