Suomen Madridin-instituutti

Nainen ja vihreä taideteos
© Suomen Madridin-instituutti

www.madrid.fi
facebook.com/CulturaFinlandia/
www.instagram.com/institutofinlandia/

Calle San Agustin 7, 
28014, Madrid
Spain

+34 91 4444411

Suomen Madridin-instituutti edistää suomalaisen kulttuurin, taiteen, tieteen ja talouden tuntemusta espanjan- ja portugalinkielisissä maissa. Vastavuoroisesti instituutti tekee tätä kulttuurisesti ja taloudellisesti merkittävää kielialuetta tunnetuksi Suomessa.

Instituutti lisää kulttuurista vuorovaikutusta yhteistyössä mm. taideorganisaatioiden, lähetystöjen, kulttuuri-instituuttien, yliopistojen ja yritysten kanssa sekä julkaisee tieteellistä Acta Ibero-Americana Fennica -sarjaa.

Instituutin toimialueena on koko espanjan- ja portugalinkielinen maailma, mutta toiminta keskittyy pääasiassa Espanjaan, Latinalaiseen Amerikkaan sekä Portugaliin. Instituutin näyttely- ja seminaaritilat sekä kirjasto sijaitsevat Madridin keskustassa. Lisäksi instituutilla on toimisto Madridin Complutense-yliopistolla, jonka kanssa instituutti on toiminut tiiviissä yhteistyössä perustamisvuodestaan 1996 alkaen. Espanjan ulkopuolella instituutilla on asiamiesverkosto. Instituuttia ylläpitää Iberialais-amerikkalainen säätiö.