Suomen Madridin-instituutti


Mercado de San Antón, c/ Augusto Figueroa, 24, 2ª planta| E-28004 Madrid | Spain
www.madrid.fi facebook.com/CulturaFinlandia/
[javascript protected email address] +34 91 4444411

Suomen Madridin-instituutti edistää suomalaisen kulttuurin, taiteen, tieteen ja talouden tuntemusta espanjan- ja portugalinkielisissä maissa. Vastavuoroisesti instituutti tekee tätä kulttuurisesti ja taloudellisesti merkittävää kielialuetta tunnetuksi Suomessa.

Instituutti lisää kulttuurista vuorovaikutusta yhteistyössä mm. taideorganisaatioiden, lähetystöjen, kulttuuri-instituuttien, yliopistojen ja yritysten kanssa sekä julkaisee tieteellistä Acta Ibero-Americana Fennica -sarjaa.

Instituutin toimialueena on koko espanjan- ja portugalinkielinen maailma, mutta toiminta keskittyy pääasiassa Espanjaan, Latinalaiseen Amerikkaan sekä Portugaliin. Instituutin näyttely- ja seminaaritilat sekä kirjasto sijaitsevat Madridin keskustassa. Lisäksi instituutilla on toimisto Madridin Complutense-yliopistolla, jonka kanssa instituutti on toiminut tiiviissä yhteistyössä perustamisvuodestaan 1996 alkaen. Espanjan ulkopuolella instituutilla on asiamiesverkosto. Instituuttia ylläpitää Iberialais-amerikkalainen säätiö.