PARTir – Creating a Cultural Roadmap Towards Responsible International Mobility on Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n ja kymmenen Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutin yhteishanke vuosina 2024–2025. Hankkeessa edistetään taiteen kestävää ja pitkäjänteistä kansainvälistymistä toteuttamalla noin 30 taide- ja kulttuuriprojektia sekä kehitetään yhdessä instituuttiverkoston kestäviä toimintatapoja. PARTir on EU:n rahoittama NextGenerationEU -hanke.
Instituuttien yhteisenä tavoitteena on kehittää kestäviä käytäntöjä kansainväliseen taide- ja kulttuuriyhteistyöhön. Tässä hankkeessa vaikuttavaa kansainvälistymistä vahvistetaan syventämällä instituuttien kumppanuuksia omilla toiminta-alueillaan. Kansainvälistymisen pitkäjänteisyyttä edistetään panostamalla mentorointi- ja verkostoitumismahdollisuuksiin, joiden avulla kasvatetaan pARTir-projektien taiteilijoiden ja asiantuntijoiden verkostoja ja asiantuntijuutta.
Ohjelmiston lisäksi hankkeessa päivitetään instituuttien henkilökunnan osaamista kestävyyden teeman parissa. Ekologista ja sosiaalista kestävyyttä käsittelevissä koulutuksissa ja työpajoissa kehitetään käytännönläheisiä työkaluja, joita instituutit ottavat käyttöön jo hankkeen aikana. Hankkeen vaikuttavuutta arvioidaan aktiivisesti eri kohderyhmille räätälöidyillä vaikuttavuusarvioinnin kyselyillä.
Hankkeessa mukana ovat Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuteista FinnAgora – Suomen Unkarin instituutti, Suomen Benelux-instituutti, Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutti, Suomen Japanin instituutti, Suomen Madridin-instituutti, Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti, Suomalais- norjalainen kulttuuri-instituutti FINNO, Suomen Ranskan-instituutti, Suomen Saksan-instituutti ja Suomen Viron-instituutti.
Kumppani-instituutit järjestävät PARTir-hankkeen projektit 24.5.2024–30.8.2025. Ne ovat muun muassa esityksiä, residenssejä, näyttelyitä ja työpajoja. Projektit löydät kootusti hankkeen projektisivuilta, jotka täydentyvät hankkeen edetessä.
Uutiset-osiossa pääset syventymään pARTir-projekteihin muun muassa haastattelujen muodossa.
Seuraa hanketta Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n kanavissa:
tilaa SKTI:n uutiskirje
Instagram
Facebook
Asta Teräväinen, projektipäällikkö
+358 40 7666480
Uula Neitola, viestintäpäällikkö
+358 40 732 4344