Harjoitteluun

Harjoittelupaikat kulttuuri- ja tiedeinstituuteissa

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ulkomailla tarjoavat vuosittain 70 harjoittelupaikkaa loppuvaiheen korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille. Instituuttiharjoitteluun haetaan ensisijaisesti Opetushallituksen (entinen Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO) tai Svenska kulturfondenin kautta. Jos hakijalla on muita mahdollisuuksia rahoittaa harjoittelu (esim. ERASMUS-tuki, oma oppilaitos), harjoittelumahdollisuuksia voi tiedustella suoraan kyseisestä instituutista. Instituuttien yhteystiedot löytyvät tästä.

Harjoittelu Opetushallituksen kautta

Opetushallituksen kautta haettavat harjoittelujaksot kestävät pääsääntöisesti 5 kuukautta. Harjoittelijoiden työtehtävät vaihtelevat kunkin instituutin toiminnan ja ajankohtaisten hankkeiden mukaan. Opetushallitus maksaa harjoittelun ajalle apurahaa, jonka suuruus määräytyy kohdemaan mukaan. Hakuaika on vuosittain keväällä ja syksyllä. Katso tarkat hakuajat ja lue lisää harjoittelusta Opetushallituksen verkkosivuilta.

Harjoittelu Svenska kulturfondenin kautta

Svenska kulturfonden tarjoaa 11 kuukauden pituisia harjoittelujaksoja kahdessatoista eri kulttuuri- ja tiedeinstituutissa. Paikkoja voivat hakea ne, joilla on ruotsi opiskelu- tai äidinkielenä. Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry koordinoi näiden harjoittelupaikkojen hakuprosessia. Hakuaika on vuosittain maalis- ja syyskuussa. Lisätietoja ruotsiksi.