Harjoitteluun

Harjoittelupaikat kulttuuri- ja tiedeinstituuteissa

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ulkomailla tarjoavat vuosittain useita harjoittelupaikkoja loppuvaiheen korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille. Vuonna 2019 yhteensä 77 suomalaisnuorta oli harjoittelussa instituuteissa. Instituuttiharjoitteluun haetaan ensisijaisesti Opetushallituksen (entinen Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO) tai Svenska kulturfondenin kautta. Jos hakijalla on muita mahdollisuuksia rahoittaa harjoittelu (esim. ERASMUS-tuki, oma oppilaitos), harjoittelumahdollisuuksia voi tiedustella suoraan kyseisestä instituutista. Instituuttien yhteystiedot löytyvät tästä.

Harjoittelu Opetushallituksen kautta

Opetushallituksen kautta haettavat harjoittelujaksot kestävät pääsääntöisesti 5 kuukautta. Harjoittelijoiden työtehtävät vaihtelevat kunkin instituutin toiminnan ja ajankohtaisten hankkeiden mukaan. Opetushallitus maksaa harjoittelun ajalle apurahaa, jonka suuruus määräytyy kohdemaan mukaan. Hakuaika on vuosittain keväällä ja syksyllä. Katso tarkat hakuajat ja lue lisää harjoittelusta Opetushallituksen verkkosivuilta.

Harjoittelu Svenska kulturfondenin kautta

Svenska kulturfonden tarjoaa 11 kuukauden pituisia harjoittelujaksoja kahdessatoista eri kulttuuri- ja tiedeinstituutissa. Paikkoja voivat hakea ne, joilla on ruotsi opiskelu- tai äidinkielenä. Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry koordinoi näiden harjoittelupaikkojen hakuprosessia. Hakuaika on vuosittain maalis- ja syyskuussa. Koronatilanteen vuoksi ohjelma on tauolla vuonna 2020. Lisätietoja ruotsiksi.