Suomen Tukholman-instituutti


Snickarbacken 2-4 / Box 1355 | 111 83 Stockholm | Sverige
www.finlandsinstitutet.se www.facebook.com/finlandsinstitutet
twitter.com/Finlandsinst [javascript protected email address] +46 8 545 212 00

Suomen Tukholman-instituutin tavoitteena on tehdä suomalaista kulttuuria ja yhteiskuntaa tunnetuksi Ruotsissa, tukea ruotsinsuomalaisen vähemmistön kieltä ja kulttuuria sekä syventää kahdenvälisiä yhteyksiä Suomen ja Ruotsin välillä.

Instituutin monipuolinen ohjelmisto sisältää suomen kielen kursseja, näyttelyitä, konsertteja, seminaareja, kirjailijavierailuita sekä luentoja kulttuurista, tieteestä ja politiikasta. Instituutti tuottaa myös uuden suomalaisen elokuvan ja kirjallisuuden kiertueita ja ruotsinsuomalaisille suunnattua suomenkielistä lasten ja aikuisten teatteria. Instituutin näyttelytilassa esitetään suomalaista nykytaidetta. Instituutin kirjastossa on 19 000 nidettä suomen- ja ruotsinkielistä kirjallisuutta, satakunta suomenkielistä sanoma- ja aikakauslehteä ja muuta mediaa, kuten äänikirjoja ja e-kirjoja. Instituutin omistamassa talossa harjoitetaan myös vilkasta konferenssitoimintaa.

Instituutti sijaitsee Tukholman ydinkeskustassa. Se muotoutui kulttuuri-instituutiksi vuonna 1995 edeltäjänsä Suomitalo-säätiön jatkajaksi. Instituuttia ylläpitää ruotsalainen säätiö Stiftelsen Finlands Kulturinstitut i Sverige, jonka hallituksessa on jäseniä sekä Suomesta että Ruotsista.