Suomen Tukholman-instituutti

Kuva näyttelystä
© Janne Riikonen

www.finlandsinstitutet.se
www.facebook.com/finlandsinstitutet
twitter.com/Finlandsinst
www.instagram.com/finlandsinstitutet/

Snickarbacken 2-4 / Box 1355
111 83 Stockholm
Sverige

+46 8 545 212 00

Suomen Tukholman-instituutin tavoitteena on tehdä suomalaista kulttuuria ja yhteiskuntaa tunnetuksi Ruotsissa, tukea ruotsinsuomalaisen vähemmistön kieltä ja kulttuuria sekä syventää kahdenvälisiä yhteyksiä Suomen ja Ruotsin välillä.

Instituutin monipuolinen ohjelma sisältää näyttelyitä, konsertteja, kirjailijavierailuja ja suomenkielisiä teatterivierailuja sekä lapsille että aikuisille. Instituutti levittää suomalaisia elokuvia yli 50:een kuntaan Ruotsissa. Yhteiskuntaseminaareissamme keskustellaan mm. Ruotsin ja Suomen yhteisistä tulevaisuuden haasteista, kuten kestävästä kehityksestä ja digitalisaatiosta. Instituutti järjestää suomen kielen alkeis- ja jatkokursseja eri tasoilla sekä räätälöityjä kursseja ruotsinkieliselle henkilökunnalle kuntasektorilla. Instituutin kirjastossa on 19 000 nidettä suomen- ja ruotsinkielistä kirjallisuutta, satakunta suomenkielistä sanoma- ja aikakauslehteä ja muuta mediaa, kuten äänikirjoja ja e-kirjoja. Instituutin omistamassa talossa on myös vilkasta konferenssitoimintaa.

Instituutti sijaitsee Tukholman ydinkeskustassa. Se muotoitui kulttuuri-instituutiksi vuonna 1995 edeltäjänsä Suomitalo-säätiön jatkajaksi. Instituuttia ylläpitää ruotsalainen säätiö Stiftelsen Finlands Kulturinstitut i Sverige, jonka hallituksessa on jäseniä sekä Suomesta että Ruotsista.