Suomen Ateenan-instituutti

Kuvassa Ateenan instituutin kurssilaisia

www.finninstitute.gr
facebook.com/FinnishInstituteAthens/
www.instagram.com/finnishinstituteathens/

Zitrou 16
GR-117 42 Athens
Greece

+30 210 9221152

Suomen Ateenan-instituutti harjoittaa ja edistää Kreikan arkeologian, historian, kielen ja kulttuurin tutkimusta antiikista nykypäivään. Instituutilla on omia tutkimushankkeita sekä arkeologisia kenttätyöprojekteja eri puolilla Kreikkaa. Se järjestää kansainvälisiä kongresseja ja julkaisee tieteellistä julkaisusarjaa Papers and Monographs of the Finnish Institute at Athens. Instituutti toteuttaa vuosittain antiikin Kreikan johdantokurssin suomalaisille korkeakouluopiskelijoille, sekä avustaa mahdollisuuksien mukaan muita suomalaisia tutkijoita, opiskelijoita ja kurssien järjestäjiä.

Ateenan keskustassa Akropoliin eteläpuolella sijaitsevan instituutin tiloissa on toimistotilat sekä käsikirjasto. Sen varsinainen tieteellinen kirjasto, neljän pohjoismaisen instituutin yhteisvoimin ylläpitämä Pohjoismainen kirjasto, sijaitsee samassa korttelissa. Instituutilla on myös asuntola, joka tarjoaa majoitusta suomalaisille tutkijoille, opiskelijoille, taiteilijoille ja kirjailijoille.

Vuonna 1984 perustettu Suomen Ateenan-instituutti on Suomen ulkomailla toimivista instituuteista toiseksi vanhin. Sitä ylläpitää Suomen Ateenan-instituutin säätiö. Instituutin ystäväyhdistys Suomen Ateenan-instituutin ystävät ry perustettiin vuonna 1986 tukemaan Ateenan-instituutin toimintaa sekä Suomen ja Kreikan välistä kulttuurivaihtoa. Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa Kreikasta kiinnostunut yksityishenkilö.