Suomen Ranskan instituutti

© Mikko Ryhänen

www.institut-finlandais.fr/
www.facebook.com/institutfinlandais
twitter.com/InstFin
www.instagram.com/institutfinlandais/

60, rue des Écoles
75005 Paris
France

+33 7 68 44 07 66

Suomen Ranskan instituutti – Institut finlandais on itsenäinen ja monialainen kulttuuritoimija, joka esittelee ja edistää suomalaista kulttuuria, taidetta ja luovia aloja Ranskassa. Instituutin toiminnan keskiössä on tuottaa monimuotoista kulttuuriohjelmistoa yhteistyössä kansainvälisten luovien alojen toimijoiden kanssa sekä instituutin omissa tiloissa että sen ulkopuolella. Instituutin toiminnalla vahvistetaan kansainvälistä keskustelua eri taiteen ja luovien alojen kontekstissa.

Institut finlandais avattiin yleisölle vuonna 1990. Arkkitehti Juhani Pallasmaan suunnittelemat tilat sijaitsevat entisessä elokuvateatterissa, latinalaiskorttelin sydämessä Pariisissa. Tilat toimivat kansainvälisenä kohtauspaikkana ja alustana suomalaisen kulttuurin, osaamisen ja yhteiskuntaelämän esittelylle. Tilat uudistettiin mittavassa remontissa vuosien 2017–2018 aikana arkkitehti Pekka Littowin Littow architectes -toimiston johdolla, ja avattiin yleisölle jälleen heinäkuussa 2018. Uudistuneen instituutin sisustussuunnittelusta vastasi Studio Joanna Laajisto.

Instituutin omissa tiloissa tapahtuvassa toimintakonseptissa yhdistyvät kahvila, galleria ja elokuvateatteri. Instituutin isossa salissa toimii Café Maa, jossa järjestetään myös ruoka- ja kulttuuritapahtumia. Rue des Écoles’n puolella sijaitseva galleria ja sen vaihtuvat näyttelyt tarjoavat näyteikkunan suomalaiseen taiteeseen ja muotoiluun. Instituutin elokuvateatterissa tarjotaan säännöllistä elokuvaohjelmistoa ja muita aktiviteetteja.

Instituutin toimintaa hallinnoi Suomen Ranskan instituutin säätiö.