Finlands kulturinstitut i Danmark

Näyttelykuva
© Chikako Harada

www.finin.dk
www.facebook.com/finindk
twitter.com/finindk
www.instagram.com/finindk/

Sankt Annæ Plads 24, gården 3
1250 København K
Danmark

+45 22 42 02 62

Finlands kulturinstitut i Danmark representerar finländskt kunnande inom nutidskonst och scenkonst. Syftet med vår verksamhet är att skapa och upprätthålla dialog mellan danska och finländska kulturarbetare, samt vara en förmedlare mellan aktörerna och den stora publiken. Vi arbetar med utställningsprojekt, export av samtidsdrama och andra evenemang, som genomförs i samarbete med danska och finländska samarbetsparter. Kulturinstitutet har inga egna utställningsutrymmen. Vårt mål är att skapa växelverkan mellan olika konstformer och att hela tiden uppdatera våra nätverk.

Finlands kulturinstitut i Danmark följer aktivt med aktuella fenomen inom det finländska och danska kulturfältet. Vi främjar internationell dialog genom att erbjuda en plattform för och själv delta i diskussion.

Finlands kulturinstitut i Danmark (stiftelsen) grundades 1991. Kulturinstitutet är en självständig och allmännyttig organisation som finansieras av undervisnings- och kulturministeriet i Finland och av övriga offentliga och privata finansiärer. Kulturinstitutet upprätthålls av en dansk stiftelse.