Finlands kulturinstitut i Danmark


Sankt Annæ Plads 24 A 3 | 1250 København K | Danmark
www.finin.dk www.facebook.com/finindk
twitter.com/finindk [javascript protected email address] +45 22 42 02 62

Finlands kulturinstitut i Danmark verkar inom finländsk kulturexport. Institutet jobbar aktivt för att introducera högklassig finländsk konst och andra kulturprodukter på den danska kulturmarknaden. Syftet med institutets verksamhet är att främja den finländska kulturexporten och att skapa fungerande, användbara nätverk för finländska kulturarbetare som intresserar sig för den lokala marknaden. Kulturinstitutet i Danmark är en pålitlig arbetspartner med stor expertis och ett mångsidigt kontaktnät.

De kulturprojekt som förverkligas här är alltid resultatet av tätt samarbete med lokala aktörer. Institutet har inte en egen utställningslokal och alla publikevenemang äger därför rum i någon av våra samarbetspartners lokaler. Till institutets samarbetspartners hör många betydande institutioner så som museum, gallerier, teatrar och etablerade festivaler.

Institutet i Danmark grundades år 1992. Dess verksamhet tryggas och övervakas av den danskregistrerade fonden Finlands kulturinstitut i Danmark.