Tutkijana tai harjoittelijana maailmalle? Tule kuulemaan instituuttien tarjoamista mahdollisuuksista Ouluun ja Jyväskylään!

Kuvassa maailmankartta, jossa näkyy instituuttien toiminta-alue

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit esittäytyvät yliopisto-opiskelijoille, opettajille ja tutkijoille

keskiviikkona 20.11. kello 10–12 Oulun yliopistolla (sali L3) ja

torstaina 21.11. kello 14–16 Jyväskylän yliopistolla (päärakennuksen sali C5).

Tilaisuuksissa puhuvat Suomen Saksan-instituutin johtaja Laura Hirvi, Suomen Rooman-instituutin tutkijalehtori Elina Pyy, Suomen Lähi-idän instituutin säätiön asiamiehenä toimiva Inka Nokso-Koivisto, tutkija Vesa Vahtikari ja tiedottaja Anna-Kaisa Hakkarainen. Etäyhteydellä kuullaan myös Suomen Japanin-instituutin johtaja Anna-Maria Wiljasta.

Oulussa kuullaan lisäksi FM Uula Neitolan puheenvuoro, Jyväskylässä puolestaan Suomen Pietarin instituutin projektikoordinaattori Kerttu Matinpuroa (etäyhteydellä) ja väitöskirjatutkija Juho Saksholmia.

Suomalaiset tiedeinstituutit (Ateena, Lähi-itä, Rooma ja Japani) ja tutkimusta tekevät kulttuuri-instituutit (Saksa, Pietari, Lontoo ja Madrid) tarjoavat monipuolisesti

  • mahdollisuuksia tutkimukseen ja tutkimusyhteistyöhön,
  • mahdollisuuksia osallistua instituuttien omille ja yhteistyössä eri laitosten kanssa järjestettäville kursseille ja
  • opiskelijoille ja tutkijoille suunnattuja apurahoja.

Näiden lisäksi tilaisuuksissa kerrotaan instituuttien tarjoamista harjoittelumahdollisuuksista opiskelijoille. Viime vuonna (2018) instituuteissa oli kaikkiaan 71 harjoittelijaa – harjoittelupaikkoja kannattaa todella hyödyntää!

Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.

Tilaisuudet järjestää Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry yhteistyössä Tiedeinstituuttifoorumin kanssa. Foorumi on yllä mainittujen instituuttien muodostama yhteistyöverkosto. Kaikkiaan Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttiverkostoon kuuluu 17 eri puolilla maailmaa sijaitsevaa instituuttia, jotka edistävät suomalaisen taiteen, kulttuurin ja tieteen kansainvälistä liikkuvuutta, näkyvyyttä ja yhteistyötä.

 

Tiedeinstituuttifoorumin logo

 

 

Tilaisuudessa esitetyt aineistot löytyvät tältä sivulta.