Turvaa etsimässä – uusi blogi avaa näkökulmia pakolaisten reiteiltä

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien uusi yhteinen blogi nostaa esiin näkökulmia pakolaiskriisiin eri maista. Liikkeellä on historiallinen määrä ihmisiä, jotka hakevat turvaa ja mahdollisuutta parempaan elämään. Akuutin tilanteen lisäksi kyse on pidemmän aikavälin murroksesta, tai kuten yhdessä blogitekstissä todetaan: tämä aika ottaa maanosasta mittaa. Esiin nousevat kysymykset, ongelmat ja ratkaisumallit vaihtelevat paikoissa, joiden läpi kotimaastaan pakoon lähteneiden ihmisten tie kulkee.

Monet kulttuuri- ja tiedeinstituutit ovat pysyvästi läsnä pakolaisten reittien varrella Euroopassa ja maailmalla. Pyrimme tämän blogin avulla piirtämään näkyväksi pakolaiskriisin monet kasvot. Eri instituuttien tekstit avaavat käsillä olevaa muutosta ja ajankohtaisia ilmiöitä niin paikallisesti kuin yleisellä tasolla.

Ensimmäisissä blogiteksteissä Ateenan instituutin johtaja Jari Pakkanen kirjoittaa ateenalaisesta tempauksesta auttaa kreikkalaisille saarille saapuvia pakolaisia ja Benelux-instituutin neuvonantaja Umayya Abu-Hanna kertoo hollantilaisesta kulttuurityöstä pakolaisten kanssa. Kolmannessa kirjoituksessa Lontoon instituutin yhteiskuntaohjelman päällikkö Johanna Sumuvuori tarkastelee Pohjois-Ranskan Calais’n tilannetta, jota on nostettu esiin symbolisoimaan Britannian maahanmuuttoon liittyviä ongelmia.

Blogia ylläpitää Suomen Lähi-idän instituutti.