Instituutit mukana SuomiAreenassa 14.7.2015

Kiinnostavampi Suomi – raskasta metallia ja vihaisia lintuja?
Kulttuurivaikuttajat etsivät SuomiAreenassa kiinnostavampaa Suomea

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry ja Taiteenalojen tiedotuskeskukset ​järjestävät kesän SuomiAreenassa ​keskustelun siitä, mikä on kulttuurin ja luovien alojen merkitys yhteiskunnassa ja miksi Suomi tarvitsee kulttuurin ja luovien alojen kansainvälistymistä – vai tarvitseeko sittenkään? SuomiAreenan teemoina ovat tänä vuonna opetus ja kulttuuri.

Keskustelua Porin Jazzkadun lavalla tiistaina 14. heinäkuuta kello 14.00–15.15 vetää toimittaja Roman Schatz, ja mukana keskustelussa ovat ohjaaja Klaus Härö, kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto, kansanedustaja Juhana Vartiainen, ​tieto​kirjailija Elina Lappalainen sekä Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen.

Tiedotuskeskusten sekä kulttuuri- ja tiedeinstituuttien pontimena keskustelun järjestämiselle on usko siihen, että Suomi vahvistuu, kun suomalaisen kulttuurin kansainvälisyyttä vahvistetaan. Suomalaiset menestystarinat maailmalla tuovat Suomeen euroja, kuten myynti-, tekijänoikeus- ja verotuloja, mutta ne myös luovat Suomelle myönteistä mainepääomaa. Kiinnostava Suomi houkuttaa puoleensa esimerkiksi sijoittajia, yrityksiä ja matkailijoita. Kukoistavat luovat alat sekä monipuolinen ja kiinnostava kulttuurielämä ovat pilareita, joiden varaan Suomea kannattaa tiedotuskeskusten ja instituuttien asiantuntijoiden mielestä rakentaa.

Taiteenalojen tiedotuskeskuksia on kahdeksan: Arkkitehtuurin tiedotuskeskus, FILI – Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus, Music Finland, Sirkuksen tiedotuskeskus, Suomen elokuvasäätiö, Tanssin tiedotuskeskus, Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) ja Visuaalisen taiteen keskus Frame. Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutteja on yhteensä 17 eri puolilla maailmaa, ja niiden toimialueet kattavat lähes 70 maata. Molempien verkostojen keskeisinä tehtävinä on edistää suomalaisen kulttuurin ja luovan työn kansainvälistymistä sekä kansainvälistä liikkuvuutta.

Kiinnostavampi Suomi – raskasta metallia ja vihaisia lintuja? Keskustelu luovien alojen kansainvälistymisestä Jazzkadun lavalla SuomiAreenassa Porissa tiistaina 14.7. kello 14.00–15.15.

Torilavan vartti keskiviikkona  15.7. kello 11.0011.15: Miekkailija: Miksi suomalainen kertoo virolaisen tarinan?​​ Elokuvaohjaaja Klaus Häröä haastattelee Suomen Viron-instituutin johtaja Anu Laitila.

MTV3-lava tiistaina 14.7. kello 10.45-11-00: elokuvaohjaaja Klaus Härön ja Music Finlandin johtajan Tuomo Tähtisen haastattelu luovien alojen kansainvälistymisestä.

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan keskustelua ja haastatteluita! Tilaisuuksiin on vapaa pääsy eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon.