Suunnittelija ja asiamies – Annu Webb aloittaa kahdessa tehtävässä

Kuvassa Annu Webb
Kuva: Anna-Kaisa Hakkarainen

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n uudeksi osa-aikaiseksi suunnittelijaksi valittiin toukokuussa FM Annu Webb. Annu on kokenut taide- ja kulttuurihallinnon ammattilainen, joka on viimeksi työskennellyt Helsinki International Artist Programmen (HIAP) hallintovastaavana. Annu aloittaa kesäkuussa myös Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin asiamiehenä.

– Kumpikin uusi työ vaikuttaa todella hyvältä ja tehtävät täydentävät toisiaan; New Yorkin kulttuuri-instituutin asiamiehenä saan syväluotaavan näkökulman yhteen instituuttiin ja samaan aikaan instituuttiyhdistyksen suunnittelijana yleisemmän kuvan kaikista instituuteista ja niiden työstä eri puolilla maailmaa, Annu sanoo.

Asiamiehenä Annu hoitaa Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin säätiön ja sen ylläpitämän kulttuuri-instituutin hallintoa Suomessa.

– Asiamies osallistuu säätiön taloushallintoon Suomessa – tehtävään kuuluu myös esimerkiksi säätiön hallituksen esittelijänä ja sihteerinä toimiminen. Tuen työssäni instituutin hallintoa ja hoidan muun muassa New Yorkin residenssiohjelman käytännön asioita Suomessa, Annu kertoo.

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti on Annulle tuttu jo harjoitteluajalta vuonna 2007.

– Suoritin modernin kulttuurin ja kulttuuriviestinnän opintoni Kööpenhaminassa, mutta suomalaisena minulla oli oikeus hakea harjoitteluun instituuttiin. Se oli todella hyvä kokemus, sillä harjoittelujakso avasi kontakteja Suomen kulttuurin ammattikentälle ja auttoi luomaan oman alan verkostoa kotimaassa, Annu sanoo.

Instituuuttiyhdistyksen suunnittelijana Annu hoitaa taloushallintoa ja laatii esimerkiksi tilastoja koko instituuttiverkoston taloudesta ja toiminnasta.

– Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n keräämät tilastot ovat hyvä keino saada esiin työtä, jota instituutit kohde- ja toimintamaissaan tekevät. Tilastot kertovat, millaista instituuttien työn vaikuttavuus on ja miten laajalti erilaisia yleisöjä saavutetaan. Vaikka rakastan lukuja ja tilastoja, on minusta kuitenkin tärkeä koota myös laadullista dataa – esimerkiksi residenssijakson tai näyttelyn toteuttamisen vaikutus voi näkyä taiteilijan uralla vasta selvästi myöhemmin ja vaikutukset voivat olla pitkäaikaisia. Näiden näkyväksi tekeminen voi olla vaativaa, mutta siihen pitää pyrkiä, Annu toteaa.