Susanne Dahlgren Suomen Lähi-idän instituutin johtajaksi

Suomen Lähi-idän instituutin eli FIMEn johtajaksi on valittu tutkija Susanne Dahlgren. Dahlgren on kansainvälisesti tunnettu arabimaiden nyky-yhteiskuntien, lain, uskonnon ja politiikan tutkija erikoisalanaan Jemenin-tutkimus. Dahlgren on koulutukseltaan sosiaaliantropologi, ja hän siirtyy Beirutiin Tampereen yliopistosta 1.6. alkaen.

Susanna Dahlgren on iloinen päästessään kehittämään Suomen Lähi-idän tutkimusta aitiopaikalta Beirutista.
”Lähi-idän konfliktit tulevat koskettamaan Suomeakin ihan toisella tapaa Suomen NATO-jäsenyyden myötä. Suomi tarvitsee tutkittua tietoa sekä alueen konflikteista että Lähi-idästä laajemminkin. Lähi-itä on maahanmuuton kautta läsnä myös nyky-Suomessa.”

FIME tekee Lähi-idän klassisten ja nykyisten kielten, kulttuurien ja uskontojen sekä yhteiskuntien tutkimusta. Se tukee suomalaista Lähi-idän tutkimusta ja järjestää alan opetusta yhteistyössä yliopistojen kanssa. Lisäksi se tuo tutkimukseen perustuvia puheenvuoroja Lähi-idästä käytyyn yhteiskunnalliseen keskusteluun Suomessa. Suomen Lähi-idän instituutin toimialue kattaa koko Lähi-idän. Instituutin toimipiste on Libanonissa, ja sillä on edustaja Kairossa, Egyptissä.

FIME juhlii ensi vuonna 30-vuotista taivaltaan.

Lisätietoja:

Anu Leinonen, asiamies
040 732 0776

Susanne Dahlgren, johtaja
041 525 2537 (Whatsapp)