Suomen Tukholman-instuutin kirjaston toiminta jatkuu

Suomen Tukholman-instituutti ja kirjaston lasten osasto. Kuvat: Emma Eirto

Tukholman kaupunginhallitus on myöntänyt 100 000 kruunun rahoituksen Suomen Tukholman-instituutin kirjastolle 2024. Tukholman kaupunki jatkaa näin instituutin kirjastotoiminnanrahoittamista myös kuluvana vuonna, vaikka se aiemmin ilmoitti tuen loppumisesta.

– Ilahduttava käänne, vaikka sata tuhatta kruunua ei pelastakaan kirjastoamme eikä olepitkäkestoinen ratkaisu tilanteeseemme, instituutin kirjastonjohtaja Eeva Östberg sanoo.

Rahoituspäätöksen myötä kirjaston tukemiseksi perustetun Rädda Sveriges enda finskspråkigabibliotek -nimilistan kerääminen päättyy. Yhteensä allekirjoituksia kertyi vajaat 2 350. Vetoomuson määrä jättää Tukholman politiikoille toukokuussa.

– Keräys loppuu, koska kaupunki on nyt päättänyt tukea kirjastotoimintaamme myös tänävuonna. Työ pitkäkestoisen rahoituksen varmistamiseksi ja kirjaston tulevaisuuden turvaamiseksikuitenkin jatkuu, Östberg kertoo.

Suomen instituutin kirjasto on Ruotsin ainoa suomalaiseen ja ruotsinsuomalaiseen kirjallisuuteenerikoistunut kirjasto ja yksi Tukholman vanhimpia. Sen toimintaa ovat viime vuosina rahoittaneetKulttuurineuvosto, Tukholman alue ja Tukholman kaupunki. Lisäksi kirjasto on saanut Suomenopetusministeriöltä kirjahankintoihin käytettävän avustuksen. Vuonna 1894 perustettu kirjastojuhlii tänä vuonna 130-vuotista taivaltaan.

Uutisoimme Suomen Tukholman-instituutin kirjaston ahdingosta maaliskuussa.