Suomen Ranskan instituutin uudeksi johtajaksi Johanna Råman

Johanna-Råman-portrait1

Johanna Råman on nimitetty Suomen Ranskan instituutin uudeksi johtajaksi. Hänen toimikautensa alkaa syksyllä 2018. Råman seuraa tehtävässään Meena Kaunistoa, joka on johtanut instituuttia vuodesta 2012.

”Olen todella iloinen ja innostunut tulevasta tehtävästä. Suomen Ranskan instituutti on hienossa vaiheessa; viime vuonna instituutin toteuttama KOTI Sleepover -aittainstallaatio oli menestys ja loppukesästä 2018 avautuvat instituutin peruskorjatut ja uudistetut tilat Pariisin ydinkeskustassa antavat erinomaisen lähtökohdan jatkaa ja kehittää eteenpäin Suomen Ranskan instituutin toimintaa aktiivisena ja uteliaana kansainvälistäjänä”, kertoo Johanna Råman.

Johanna Råman, FM, on työskennellyt vuodesta 2014 lähtien Meidän Festivaalin toiminnanjohtajana vastaten tapahtuman tuotannosta, taloudesta ja viestinnästä. Meidän Festivaali on ennakkoluuloton, kulttuurielämää uudistava, yhteiskunnallisesti valveutunut ja poikkitaiteellisista tempauksista tunnettu festivaali Tuusulanjärvellä, jonka taiteellisena johtajana toimii muusikko Pekka Kuusisto. Lisäksi Råman on työskennellyt vuodesta 2016 lähtien elektroakustisen nykymusiikkiyhtye defunensemblen tuottajana.

Aikaisemmin Johanna Råman on työskennellyt muun muassa Tapiola Sinfoniettan tuottajana, Meidän Festivaalin tuotantopäällikkönä sekä Rovio Entertainment Oy:n animaatiostudion äänipuolen vastaavana tuottajana. Tämän lisäksi Råman on toteuttanut lukuisia vapaan taiteen kentän tuotantoja erilaisiin kulttuuritiloihin.

Suomen Ranskan instituutin verkkosivut