Suomen Pietarin instituutin uudeksi johtajaksi valittu Sani Kontula-Webb

Suomi-Venäjä-Seuran hallitus on valinnut filosofian maisterin Sani Kontula-Webbin Suomen Pietarin instituutin johtajaksi. Hänet on nimitetty tehtävään vuoden alussa ja hän on aloittanut tehtävät Pietarissa maaliskuussa.

Kontula-Webbillä on vahva Venäjän kulttuurin ja kielen tuntemus sekä laaja-alaiset verkostot pietarilaisten kulttuurivaikuttajien ja median kanssa. Hän on työskennellyt aikaisemmin kulttuuriasiantuntijana Suomen Pietarin-pääkonsulaatissa vastaten maakuvatyöstä ja hanketuotannosta. Taidehistorian tutkimuksissaan hän on keskittynyt suomalaisvenäläisiin autonomian ajan taiteilijasuhteisiin ja luennoinut aiheesta Suomessa ja Venäjällä. Kansainvälinen työkokemus on karttunut myös New Yorkissa, jossa asuessaan Kontula-Webb perehtyi voittoa tavoittelemattomien kulttuurialan organisaatioiden toimintaan.

S.Kontula-Webb
Sani Kontula-Webb

”On hienoa päästä vaikuttamaan instituutin kehittämiseen juuri nyt eräänlaisen käännekohdan aikana. Instituutin siirryttyä viime vuonna Suomi-Venäjä-Seuran alaisuuteen ja Suomi-talon tullessa valtion omistukseen, molemmat tahot saavat uuden alun.” sanoo Kontula-Webb.

Suomen Pietarin instituutti on suomalaisen ja venäläisen kulttuurin ja tieteen kohtauspaikka, joka toimii maitten välisen taiteen ja tieteen sillanrakentajana ja verkostotoimijana. Instituutti tekee tiivistä yhteistyötä Suomen Pietarin pääkonsulaatin ja muiden Team Finland -toimijoiden kanssa. Kesäkuusta 2017 lähtien instituuttia on ylläpitänyt Suomi-Venäjä-Seura.

 

Lisätietoja:

Sani Kontula-Webb
Suomen Pietarin instituutti