Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry (SKTI) muuttaa 26.1.2016 uusiin tiloihin

Vuonna 2005 perustettu yhdistys on tähän asti toiminut Ritarihuoneen talossa Kruunuhaassa osoitteessa Hallituskatu 2 B. Toimisto on jaettu Suomen Lähi-idän instituutin säätiön kanssa, ja samoissa tiloissa toimii myös muita pieniä kulttuurialan yhdistyksiä.

Uusi toimisto sijaitsee Jenny ja Antti Wihurin rahaston talossa Kaivopuistossa osoitteessa Kalliolinnantie 4. Vuonna 1929 valmistuneessa Salus-talossa toimi vuoteen 1983 asti sairaala ja vuoteen 2013 saakka sydän- ja verisuonitautien perustutkimukseen erikoistunut Wihurin tutkimuslaitos. Peruskorjauksen jälkeen vuonna 2015 taloon muutti Wihurin rahaston toimisto.

Talon ensimmäisestä kerroksesta muodostuu Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien kotimaan tukikohta, kun SKTI:n alivuokralaisiksi tammikuussa muuttavat Suomen Lähi-idän instituutin säätiö, Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin säätiö, Suomen Japanin Instituutin säätiö ja (1.8.2016 alkaen) Suomen Ateenan instituutin säätiö. Muuton myötä SKTI pystyy tarjoamaan myös muille instituuttisäätiöille ja ulkomailla sijaitsevien instituuttien henkilökunnalle neuvottelutilan ja väliaikaisia työskentelytiloja.

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n uusi käynti- ja postiosoite on 26.1. alkaen Kalliolinnantie 4, 00140 Helsinki.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Tove Ekman
Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry
040-7381544