Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry hakee toiminnanjohtajaa

 

Haluatko päästä näköalapaikalle Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttiverkoston ytimeen? Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry (SKTI) hakee toiminnanjohtajaa vakituiseen työsuhteeseen toukokuun alusta tai sopimuksen mukaan.

SKTI on ympäri maailmaa toimivien kulttuuri- ja tiedeinstituuttien ja niiden taustaorganisaatioiden yhteistyöorganisaatio Suomessa. SKTI toimii instituuttiverkoston kotimaan edunvalvojana, vastaa verkoston yhteisestä viestinnästä ja ohjaa verkoston sisäistä yhteistyötä. SKTI:n toimintaympäristö on vahvasti kansainvälinen, vaikka sen oma toimintakenttä on Suomessa. Lue lisää: www.instituutit.fi ja @instituutit.

Toiminnanjohtaja vastaa SKTI:n toiminnasta ja sen kehittämisestä sekä kulttuuri- ja tiedeinstituuttiverkoston yhteisestä Suomeen suuntautuvasta edunvalvonnasta. Hän toimii yhdistyksen työntekijöiden esihenkilönä. Toiminnanjohtajalla on keskeinen rooli verkoston ulkoisessa ja sisäisessä viestinnässä. Hän on jatkuvassa vuorovaikutuksessa kulttuuri- ja tiedeinstituuttien työntekijöiden ja instituutteja ylläpitävien organisaatioiden kanssa ja edistää eri keinoin verkoston sisäistä yhteistyötä. Tehtäviin kuuluu myös verkostoituminen instituuttien suomalaisten sidosryhmien kanssa ja instituuttiverkoston edustaminen erilaisissa tilanteissa.

Tarjoamme

 • innostavan ja ammattimaisen työyhteisön, joka koostuu sekä SKTI:n omasta henkilökunnasta että instituuttien ja niiden taustaorganisaatioiden työntekijöistä
 • monipuoliset työtehtävät
 • kansainvälisen työympäristön, Suomesta käsin
 • mukavat työtilat Wihurin rahaston Salus-talossa Kaivopuistossa.

Toivomme sinulta

 • kokemusta edunvalvontatyöstä sekä ymmärrystä kulttuuri- ja tiedepoliittisista prosesseista
 • käytännössä osoitettua johtamistaitoa
 • soveltuvaa korkeakoulututkintoa
 • hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
 • kulttuuri- ja tiedeinstituuttien toimialojen tuntemusta
 • hallinnollista kokemusta esimerkiksi yhdistys- tai säätiökentältä
 • joustavaa ja ratkaisukeskeistä asennetta.

Jätä hakemuksesi palkkatoivomuksineen sekä CV:si yhtenä pdf-tiedostona RecRight-järjestelmän kautta viimeistään keskiviikkona 2.3. klo 16.00.

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry on vastuullinen ja yhdenvertainen työnantaja. Toivomme tehtävään hakijoita eri taustoista ja sukupuolista.

Lisätietoja tehtävästä antavat yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Sakari Karjalainen (0400-818910) pe 18.2. klo 13–15 ja to 24.2. klo 9–11, varapuheenjohtaja Virpi Näsänen (050-5637653) ke 23.2. klo 13–15 ja pe 25.2. klo 10–12 sekä nykyinen toiminnanjohtaja Tove Ekman (040-7381544) 18.2. klo 11–13 ja 28.2. klo 9–11.

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttiverkostoon kuuluu 17 eri puolilla maailmaa sijaitsevaa instituuttia, jotka edistävät suomalaisen taiteen, kulttuurin ja tieteen kansainvälistä liikkuvuutta, näkyvyyttä ja yhteistyötä. Jokaista instituuttia ylläpitää itsenäinen organisaatio, joka ohjaa instituutin tavoitteita ja toimintatapoja. Nämä instituuttien taustaorganisaatiot muodostavat SKTI:n jäsenistön.