Suomalaisinstituutit maailmalla – mitä mahdollisuuksia yliopistolaisille?

Kuvassa yhdistyksen esitteitä
Kuva: Sanni Tunturipuro

Suomen ulkomailla toimivat tiedeinstituutit ja tutkimusta tekevät kulttuuri-instituutit esittäytyvät yliopisto-opiskelijoille, opettajille ja tutkijoille keskiviikkona 28.11. kello 14–16 Turussa (Historicum, Aikala-sali, Kaivokatu 12) ja torstaina 29.11. kello 14–16 Tampereella (päätalon luentosali A2B).

Tilaisuuksissa esitellään tutkimusta ja tutkimusyhteistyötä, instituuttien omia ja yhteistyössä eri laitosten kanssa järjestettäviä kursseja, opiskelijoille ja tutkijoille suunnattuja apurahoja sekä harjoittelupaikkoja Ateenassa, Japanissa, Lähi-idässä ja Roomassa toimivissa suomalaisissa tiedeinstituuteissa sekä Lontoossa, Madridissa, Pietarissa ja Saksassa tutkimusta tekevissä kulttuuri-instituuteissa. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.

Tilaisuudet järjestää Tiedeinstituuttifoorumi, joka on yllä mainittujen instituuttien muodostama yhteistyöverkosto. Kaikkiaan Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttiverkostoon kuuluu 17 eri puolilla maailmaa sijaitsevaa instituuttia, jotka edistävät suomalaisen taiteen, kulttuurin ja tieteen kansainvälistä liikkuvuutta, näkyvyyttä ja yhteistyötä.

Lisätietoja: Koordinaattori Vesa Vahtikari, tai 050 381 5474