Sofia Simelius aloitti koordinaattorina

Kuva: Sanni Tunturipuro

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n uudeksi koordinaattoriksi on valittu Sofia Simelius. Hän aloitti tehtävässä helmikuussa.

Simelius on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hän opiskeli Åbo Akademissa pääaineenaan taidehistoria. Tällä hetkellä Simelius opiskelee sosiologiaa Helsingin yliopistossa ja Corporate Responsibility -ohjelmassa Hankenissa. Lisäksi hän on papereita vaille valmis keramiikka-artesaani. Sofia koordinoi Svenska Kulturfondenin rahoittamaan harjoittelijaohjelmaa. Hänen työhönsä kuuluu myös SKTI:n koordinaattorin tehtäviä.

”On hienoa päästä mukaan Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttiyhdistykseen tarjoamaan mahdollisuuksia tutustua kansainväliseen kulttuurityöhön instituuttiverkostossa. Harjoittelu on ollut omassa elämässäni tärkeä kokemus”, Simelius toteaa.

Simelius on aikaisemmin työskennellyt harjoittelijana Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:ssä sekä Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutissa.

“Svenska Kulturfondenin ja Opetushallituksen rahoittamat kansainväliset harjoittelijaohjelmat ovat erittäin merkittäviä sekä harjoittelijoille, instituuteille että koko suomalaiselle kulttuuri- ja tiedekentälle. Harjoittelijat saavat ainutlaatuista työkokemusta sekä työelämävalmiuksia liittyen sekä kulttuuriin ja tieteeseen että kansainvälisiin työyhteisöihin ja toimintaympäristöihin”, sanoo SKTI:n toiminnanjohtaja Hanna Lämsä.

Yhdistyksen edellinen harjoittelukoordinaattori Alexandra Enberg siirtyi vuoden alussa Suomen Tanskan kulttuuri-instituutin ohjelmavastaavaksi.