Professori Arja Karivieri valittu Suomen Rooman-instituutin johtajaksi

Suomen Rooman-instituutti on Roomassa toimiva tieteellinen tutkimuslaitos, jonka päätehtävät ovat tieteellinen tutkimus ja tutkijakoulutus. Instituutin tutkimus- ja koulutusaloja ovat historia, klassillinen filologia, arkeologia ja taidehistoria sekä taiteellisia aloja arkkitehtuuri ja kuvataide, mutta myös muiden humanististen alojen Roomaan ja Italiaan liittyvä tutkimus. Tieteen lisäksi instituutin tehtävänä on edistää suomalaista taidetta.

Säätiö Institutum Romanum Finlandiae on valinnut professori Arja Karivieren Suomen Rooman-instituutin johtajan toimeen kolmivuotiskaudeksi 1.8.2017 alkaen. Instituutin johtaja vastaa instituutin tutkimus- ja opetustoiminnasta ja sen kehittämisestä. Oman tutkimuksen lisäksi johtaja kokoaa työryhmän tieteellisten kurssien osanottajista.

Arja Karivieri on Tukholman yliopiston professori aineessa Antikens kultur och samhällsliv. Hän on väitellyt arkeologiasta vuonna 1997 Turun yliopistosta, jossa hän on myös klassisen arkeologian dosentti. Karivieri on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu tutkija, jolla on laaja ja monipuolinen kokemus roomalaisen ja kreikkalaisen antiikin tutkimuksesta ja opetuksesta. Hän on toiminut Ruotsin Rooman-instituutin tutkimusassistenttina ja ollut vastuussa ruotsalaisista kenttätöistä Pompeijissa 2000-luvun alussa. Tällä hetkellä Karivieri johtaa Suomen Akatemian rahoittamaa Ostian satamakaupungin väestö ja identiteetit -tutkimushanketta.