Pauliina Ståhlberg Suomen Madridin-instituutin johtoon

Kuva Pauliina Ståhlbergista
Kuva: Jaakko Nousiainen

Suomen Madridin-instituutin uudeksi johtajaksi on valittu MA Pauliina Ståhlberg. Hän aloittaa tehtävässä 1.1.2021.

Pauliina Ståhlberg on tehnyt pitkän uran johtajana kulttuurialalla sekä ohjaajan, tuottajan ja toimittajan tehtävissä media-alalla, erityisesti Ylen kulttuuri- ja asiaohjelmissa.

Pauliinalla on vahvaa aiempaa kokemusta instituuttiverkostosta: vuosina 2015–2018 hän toimi Suomen Lontoon-instituutin johtajana ja Euroopan Unionin kulttuuri-instituuttien (EUNIC) puheenjohtajana Lontoossa.

Ståhlberg on asunut Portugalissa ja Latinalaisessa Amerikassa sekä tehnyt töitä erityisesti Kuubassa ja Meksikossa.

”Pauliina Ståhlberg on kokenut johtaja, joka tuntee hyvin kulttuuri-instituuttien kentän. Lisäksi Iberian niemimaan ja Latinalaisen Amerikan toimintaympäristö on hänelle tuttu”, toteaa Iberialais-amerikkalaisen säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Korppi-Tommola.

Suomen Madridin-instituutin toiminta-alueena on koko 700 miljoonan asukkaan espanjan- ja portugalinkielinen maailma, erityisesti Pyreneiden niemimaa ja Latinalainen Amerikka. Instituutin tavoitteena on tehdä tunnetuksi suomalaista kulttuuria sekä edistää Suomen ja toiminta-alueen maiden välistä vuorovaikutusta kulttuurin, taiteen, tieteen ja talouden aloilla.

”On todella hienoa päästä taas suomalaisen kulttuuriviennin pariin”, Ståhlberg iloitsee. ”Madridin-instituutti on tehnyt vaikuttavaa työtä viime vuosina varsinkin nykytaiteen ja muotoilun aloilla. Tahdon jatkaa nousevien taiteilijoiden ja lahjakkuuksien kansainvälistämistä, mikä tukee niin Suomen tunnettuuden lisäämistä kuin taloudenkin kehittämistä.”

Vuoden 2020 loppuun asti Madridin-instituuttia johtaa FT Sarri Vuorisalo-Tiitinen.