pARTir.

Vapaa Kollektiivi, Iines Karkulahti, Charlotte Nyholm and Meri Wiikinkoski. Kuva: Pyry Kantonen Photography

Vapaa Kollektiivi
Lontoon arkkitehtuurifestivaalit 5.-11.6.
8.6. LFA2024 Symposium: On Architectural Acts of Care

Miten suhtaudumme huolenpitoon tiloissamme? Mikä vaikutus yhteistoiminnalla on näiden ympäristöjen muokkaamiseen?

Suomalaiset arkkitehdit Iines Karkulahti, Charlotte Nyholm ja Meri Wiikinkoski Vapaa Kollektiivista selvittävät julkisten tilojen huolenpidon käsitettä ja sitä, miten sitä voidaan demokratisoida ja tehdä näkyvämmäksi yhteistoiminnalla.

Vuodesta 2019 lähtien Vapaa Kollektiivi on keskittynyt huolenpitoon, huoltoon, korjaukseen ja rakennusten elinkaareihin. Nämä teemat sopeutuvat nykyarkkitehtuuriin ja muotoilukulttuureihin korostaen ideoiden, arvojen, ihmisten ja aineellisen todellisuutemme välisiä yhteyksiä.

Vapaa Kollektiivin kolmiosainen projektisarja debytoi Helsingissä, sitä seuraa installaatiot ja symposiumi Lontoossa Lontoon arkkitehtuurifestivaalin aikana yhteistyössä Garry Hunterin ja Suzanne Harbin (Fitzrovia Noir) kanssa sekä residenssi New Yorkissa Archtober-festivaalin aikana myöhemmin tänä kesänä ja syksynä.

Lue lisää arkkitehtonisista esityksistä ja symposiumista Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutin verkkosivuilta.

Hankkeen on tilannut Suomen Britannian ja Irlannin instituutti yhteistyössä Suomen New Yorkin kulttuuriinstituutin ja Suomen New Yorkin pääkonsulaatin kanssa. Hanke on osa Euroopan unionin rahoittamaa pARTir-aloitetta – NextGenerationEU.

Bio

Vapaa on luova kollektiivi, joka pohtii ympäristökriisin edellyttämää kokonaisvaltaista yhteiskunnallista hajoamista. Sen painopiste on ihmisympäristössä ja rakennusteollisuudessa. Kollektiivi yhdistää teoreettisen ja suunnittelutyön taiteelliseen käytäntöön hahmotellakseen uudenlaisia ​​regeneratiivisia ympäristöjä.

Vapaa Collectiven perustivat vuonna 2019 arkkitehdit Iines Karkulahti, Charlotte Nyholm ja Meri Wiikinkoski, jotka suunnittelevat, kirjoittavat, luennoivat, kuratoivat ja toteuttavat kaupunkimuutostyöpajoja.