pARTir.

pARTir-hankkeen projektipäälliköksi Asta Teräväinen

 

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry on nimittänyt pARTir-hankkeen projektipäälliköksi Asta Teräväisen tammikuusta 2024 alkaen. Hän siirtyi tehtäväänsä Baltic Circle -festivaalin toiminnanjohtajan toimesta.

”Astalla on erinomaiset valmiudet pARTir-hankkeen projektipäällikön tehtävään. Astalla on kokemusta kansainvälisestä yhteistyöstä, projektijohtamisesta sekä kestävämpien toimintamallien kehittämisestä. Astalla on taidekentän monipuolista tuntemusta ja hänen verkostoihinsa kuuluu sekä taiteilijoita että alan organisaatioita. Olemme iloisia, että saimme hänet mukaan hankkeeseen, tiimiimme ja instituuttiverkostoon”, sanoo SKTI:n toiminnanjohtaja Hanna Lämsä.

pARTir – Creating a Cultural Roadmap Towards Responsible International Mobility on Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n ja kymmenen Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutin yhteishanke, joka edistää suomalaisen taiteen kestävää ja pitkäjänteistä kansainvälistymistä

pARTir näyttäytyy minulle joustavana sekä erilaisia taidemuotoja ja taiteilijoita aidosti huomioivana hankkeena. Suuret yhteistyöhankkeet ovat ainutlaatuisia mahdollisuuksia taidekentän kehittämiseen, ja näen instituuttiverkostossa valtavan potentiaalin niin taiteen viennin edistäjänä kuin kestävämpien toimintatapojen kehittäjänä ja jalkauttajana. Odotan hankkeelta antoisaa yhteistyötä instituuttiverkostossa ja muiden sidosryhmien kanssa”, Teräväinen kertoo.

Vuoteen 2025 kestävässä hankkeessa tuetaan taiteilijoiden kansainvälistä liikkuvuutta, kulttuurivientiä- ja vaihtoa tuottamalla noin 30 kestävästi tuotettua esitystä, näyttelyä ja muuta teosta yhdessä kumppaneina toimivien kansainvälisten taideorganisaatioiden kanssa.

Hankkeessa mukana ovat Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuteista FinnAgora – Suomen Unkarin instituutti, Suomen Benelux-instituutti, Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutti, Suomen Japanin instituutti, Suomen Madridin-instituutti, Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti, Suomalais- norjalainen kulttuuri-instituutti FINNO, Suomen Ranskan-instituutti, Suomen Saksan-instituutti ja Suomen Viron-instituutti.

Hanke on Euroopan unionin rahoittama – NextGenerationEU.