SKTI:n viestinnän asiantuntijan sijaisena aloittaa Helmi Korhonen

Kuva: Sanni Tunturipuro

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n viestinnän asiantuntijan sijaiseksi on valittu Helmi Korhonen. Hän aloittaa tehtävässä elokuun lopussa.
Visuaaliseen viestintään ja kestävään kehitykseen erikoistunut Korhonen on koulutukseltaan taiteen maisteri. Hän valmistui Aalto-yliopiston muotoilun laitokselta maisterin sekä kandidaatin tutkinnoilla. Korhonen on työskennellyt aiemmin muun muassa Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutissa harjoittelijana, freelancerina Euroopan Unionin kulttuuri-instituuttien verkostolla New Yorkissa (EUNIC NYC) sekä Slushin muotoilujohtajana.

“Tuntuu hienolta syventyä jälleen kansainvälisyyden sekä kulttuuri- ja tiedeviestinnän teemoihin. Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit tekevät tärkeää työtä suomalaisen taiteen, kulttuurin ja tieteen kansainvälisen tunnettuuden ja liikkuvuuden edistämiseksi. Onkin siis ihanaa päästä tukemaan tätä toimintaa SKTI:n kautta”, Helmi Korhonen toteaa.

“On suuri ilo toivottaa Helmi tervetulleeksi töihin SKTI:hin! Helmi vakuutti meidät ymmärryksellään kansainvälisyyden merkityksestä, vahvalla visuaalisuudellaan sekä sujuvilla kommunikaatiotaidoillaan”, kuvailee yhdistyksen toiminnanjohtaja Hanna Lämsä. “On myös tärkeä muistaa, että instituuttien vuosittain tarjoamat harjoittelupaikat vastavalmistuneille tai opintojensa loppupuolella oleville opiskelijoille antavat erinomaiset valmiudet sekä kansainvälisiin, että monenlaisiin tieteen, taiteen ja kulttuurin alan, tehtäviin”, hän jatkaa.

Yhdistyksen viestinnän asiantuntija Uula Neitola jää syyskuussa tutkimusvapaalle vuoden 2023 loppuun asti.