Riikkamari Muhonen FinnAgoran instituutin johtajaksi Budapestiin

Riikkamari Muhonen on valittu FinnAgoran, Suomen kulttuurin, tieteen ja talouden keskuksen johtajaksi Budapestiin. Tehtävä alkaa 15.1.2024 ja se on kolmivuotinen sisältäen mahdollisuuden jatkokauteen.

Valinnasta päätti instituutin toiminnasta vastaava FinnAgoran säätiö, jossa on mukana kaupunkien, korkeakoulujen, ministeriöiden, kulttuurin, elinkeinoelämän ja kansalaisjärjestöjen edustajia. Säätiön puheenjohtajana toimii kaupunkineuvos Jyrki Myllyvirta.

“Olen hyvin otettu ja iloinen mahdollisuudesta palata entiseen opiskelukaupunkiini Budapestiin rakentamaan siltoja suomalaisten ja unkarilaisten toimijoiden välille”, toteaa instituutin johtajaksi valittu Riikkamari Muhonen.

Riikkamari Muhonen

FinnAgoran säätiö edistää laaja-alaisten yhteistyösuhteiden kehittämistä Suomen ja Unkarin kesken. Säätiön hiljattain uudistetussa strategiassa korostetaan toiminnan arvopohjaa Pohjoismaisen demokratian, tasa-arvon, sananvapauden ja moniarvoisuuden lähtökohdista, sekä avoimuutta ja uteliaisuutta etsiä uusia toimintamuotoja ja yhteistyökumppaneita.

Säätiön tehtäväkenttä kattaa niin kulttuurin, tieteen kuin taloudenkin. Se pyrkii edistämään innovaatioita näiden alojen piirissä ja tarjoamaan kohtaamispaikan – agoran – vuoropuhelulle. Muhonen työskentelee tällä hetkellä apulaisprofessorina Kirgisian Bishkekissä toimivassa Keski-Aasian Amerikkalaisessa Yliopistossa (American University of Central Asia). Hän on työskennellyt myös toimittajana Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalaisessa sekä suorittanut opiskeluaikoinaan työharjoittelut Suomen Ateenan-instituutissa sekä Suomen Moskovan-suurlähetystön viestintä- ja kulttuuriyksikössä.

Muhonen on väitellyt tohtoriksi vertailevan historiantutkimuksen oppiaineesta Keski-Euroopan yliopistossa (Central European University) vuonna 2022. Lisäksi hän on suorittanut filosofian ja yhteiskuntatieteiden maisterintutkinnot Jyväskylän yliopistossa.

Lisätietoja:
– Suomen Unkarin instituutin verkkosivut
– Riikkamari Muhonen, Suomen Unkarin -instituutin johtaja 15.1.2024 alkaen,
sähköposti:
– Mikko Lohikoski, FinnAgoran säätiön asiamies, puh: +358 50 559 0238