Mikko Fritze Suomen Saksan-instituutin uudeksi johtajaksi

Kuva Mikko Fritzestä
Kuva: Mikko Fritze/Suomen Saksan-instituutti

Suomen Saksan-instituutin seuraavaksi johtajaksi on nimitetty Mikko Fritze. Hän aloittaa johtajana vuoden 2021 alussa FT Laura Hirven toimikauden päättyessä.

Fritze toimii tällä hetkellä Goethe-Institutin Alankomaiden-toimipisteen johtajana. Lapsuutensa Suomessa viettänyt Fritze opiskeli Saksassa saksan kieltä, kasvatustiedettä ja biologiaa. Fritze on toiminut Goethe-Institutin palveluksessa viidessä maassa vuodesta 1994 lähtien. Goethe-Institut Finnlandia hän johti vuosina 2010−2017. Tätä edeltävän ajan (2007–2010) hän johti Tallinnan Euroopan kulttuuripääkaupunkivuodesta vastannutta säätiötä.

“Mikko Fritzen kokemus vastaa täydellisesti Suomen Saksan-instituutin johtajan tehtävään toivottua osaamista. Hänen asiaosaamisensa ja kokemuksensa organisaation johtamisesta ylittivät odotuksemme jo rekrytointivaiheessa. Odotamme innolla yhteistyötä Mikon kanssa”, sanoo Suomen Saksan Instituutin Säätiön puheenjohtaja Eija Salmi.

Suomen Saksan-instituutti on yksi Suomen seitsemästätoista kulttuuri- ja tiedeinstituutista. Instituutti edistää Suomen ja saksankielisen Euroopan välistä vuorovaikutusta kulttuuri- ja tiedesuhteiden aloilla. Instituuttia ylläpitää Suomen Saksan Instituutin Säätiö.

Lisätietoja: