Maarit Uber Pietarin instituutin johtoon

Pietarin instituutin johtaja Maarit Uber KUVA1

 

Filosofian maisteri Maarit Uber on nimitetty Suomen Pietarin kulttuuri- ja tiedeinstituutin johtajaksi. Hän ottaa uudet työtehtävät vastaan maaliskuussa.

Uber vastaa instituutin toiminnan kehittämisestä ja edistää suomalaisen kulttuuri- ja tiede-elämän näkyvyyttä ja vaikuttavuutta Venäjällä. Hän vahvistaa suomalais-venäläisiä verkostoja yhteistyössä muun muassa Pietarin pääkonsulaatin kanssa.

Uber on opiskellut venäjää kouluikäisestä asti ja työskennellyt maassa useita vuosia MTV Uutisten ja STT:n Moskovan-kirjeenvaihtajana sekä Lännen Median Venäjä-erikoistoimittajana. Hän on toimittanut historiaa käsitteleviä tv-sarjoja Ylelle ja työskennellyt aiemmin vuosia Yhdysvalloissa ja Ruotsissa.

Jyväskylän yliopistosta valmistunut Uber on opiskellut journalistiikkaa, kansainvälisiä suhteita ja viestintää. Hän on täydentänyt opintojaan Pietarin, Donin Rostovin ja Göteborgin yliopistoissa.

Pietarin ydinkeskustan Suomi-talossa toimiva instituutti on osa Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien verkostoa. Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö vastaa instituuttien perusrahoituksesta. Pietarin instituutti hakee lisäksi hankerahoitusta muun muassa säätiöiltä ja yrityksiltä.

 

Lisätietoja:

Pietari-säätiön asiamies Panu Ståhlberg
panu.stahlberg(at)magnussonlaw.com
+358 50 380 4710

Pietari-säätiön hallituksen pj. Juhani Leppä
juhani.leppa(at)turku.fi
+358 50 577 4801

Pietarin instituutin johtaja Maarit Uber
uber(at)instfin.ru
+358 50 573 9899