Kati Laakso Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin johtajaksi

Kati Laakso aloittaa Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin johtajana. Kuva: Sam Gilbert

Kati Laakso on valittu Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin johtajaksi. Laakso siirtyy Suomen New Yorkin instituutin johtajaksi Brysselistä, missä hän on viimeisen 3,5 vuoden aikana kehittänyt Suomen Benelux-instituutin toimintaa ja vastannut Instituutin muotoilu- ja kuvataidehankkeista.

Laakso on aiemmin työskennellyt Suomen New Yorkin, Japanin ja Beneluxin kulttuuri- ja tiedeinstituuteissa sisältö- ja johtotehtävissä sekä New Yorkin pääkonsulaatissa luovista aloista ja kulttuurista vastaten. Hänellä on viidentoista vuoden kokemus erilaisista kuvataiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin alalla toimivista kansainvälisistä taideorganisaatioista ja -hankkeista, mm. World Design Capital Helsinki 2012 -organisaatiossa sekä HAM Helsingin taidemuseossa työskennellen. Laakso on valmistunut Tukholman yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi taidehistoria sivuaineenaan.

“On fantastista voida palata kaupunkiin, jonka toimintakulttuuri on minulle niin tuttu työskenneltyäni siellä kuusi vuotta. Erityisesti aikana, jona maailma tuntuu syöksyvän yhtäaikaisesti sekä hyvään että huolestuttavaan suuntaan tuntuu merkitykselliseltä päästä korostamaan taiteen ja tasa-arvon roolia inhimillisemmän tulevaisuuden rakentamisessa. New Yorkin kulttuuri-instituutilla on hieno asema yhdessä maailman kilpailluimmista kaupungeista ja olen erittäin iloinen ja otettu, että voin myös jatkossa edistää suomalaiselle taidekentälle tärkeiden kansainvälisten verkostojen kasvua ja syventämistä upean tiimin kanssa”, kommentoi Kati Laakso tehtäväänsä.

“Olemme iloisia voidessamme toivottaa Kati Laakson tervetulleeksi johtamaan Suomen New Yorkin kulttuuri-instituuttia. Katin laaja kansainvälinen kokemus ja verkostot sekä vahvat johtamistaidot tekevät hänestä erinomaisen henkilön viemään instituuttia eteenpäin aikana, jona tulevaisuus näyttää huomattavasti epävarmemmalta kuin mitä muutama vuosi sitten olisimme voineet kuvitella. Kulttuuri sitoo kansoja ja ihmisiä yhteen ja voi välittää ymmärrystä, joka mahdollistaa positiivisen muutoksen. Tämä tekee kulttuuriorganisaatioista entistä tärkeämpiä ja ajankohtaisempia. Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti katsoo rohkeasti tulevaisuuteen vahvistaen New Yorkin, Yhdysvaltojen ja Suomen välisiä kulttuurisuhteita”, sanoo New Yorkin kulttuuri-instituutin Suomessa toimivan säätiön puheenjohtaja Jukka Savolainen.

Laakso seuraa tehtävässä Kaarina Gouldia, joka siirtyi toukokuun alussa uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon hankejohtajaksi Helsinkiin.

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti on vuodesta 1990 toiminut nykytaiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin aloilla edistäen vuoropuhelua amerikkalaisten ja suomalaisten ammattilaisten välillä. Instituutti ylläpitää residenssiohjelmia ja tuottaa monialaisia sisältöjä niin Suomessa kuin Yhdysvalloissa.

Lisätiedot:
Jukka Savolainen
Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin säätiö
+358 50 307 0455,
fciny.org