Kaarina Gould New Yorkin kulttuuri-instituutin johtoon syyskuussa

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin uudeksi johtajaksi on valittu Kaarina Gould. Hän aloittaa tehtävässään 1.9.2016.

Kulttuurin ja taiteen moniosaaja Kaarina Gould työskentelee tällä hetkellä Suomen suurimman tapahtumajärjestäjän Live Nation Finlandin kehitysjohtajana. Aikaisemmin hän on toiminut mm. Helsingin designpääkaupunkivuoden ohjelmajohtajana, Helsingin juhlaviikkojen ohjelmapäällikkönä ja Uuden sirkuksen keskus Cirkon toiminnanjohtajana. Gould vaikuttaa myös muun muassa Aku Louhimiehen uutta Tuntematon sotilas -elokuvaa tuottavan yhtiön hallituksessa.

”Kulttuuri-instituuttien toiminnan ytimessä on uusien yhteistyömuotojen ja tekemisen tapojen etsiminen ja kokeileminen. On yhä tärkeämpää kääntää katse ulospäin ja verkostoitua sekä globaalisti että paikallisesti. On upeaa päästä hyödyntämään omaa kokemustani juuri New Yorkissa, josta avautuu valtava markkina-alue ja loputtomasti hyödyntämättömiä mahdollisuuksia suomalaiselle kuvataiteelle, muotoilulle ja arkkitehtuurille.” sanoo Kaarina Gould.

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti toimii nykytaiteen, designin ja arkkitehtuurin aloilla Pohjois-Amerikassa, erityisesti New Yorkissa, luoden yhteyksiä suomalaisten ja amerikkalaisten ammattilaisten, organisaatioiden ja yleisöjen välille. Instituutti ylläpitää taiteilijaresidenssiohjelmaa, tuottaa ja järjestää näyttelyitä ja tapahtumia sekä viestii suomalaisesta kuvataiteesta, designista ja arkkitehtuurista.