Instituuttiverkosto kokoontuu Espoossa

Suomen 17 kulttuuri- ja tiedeinstituutin henkilökunta sekä instituuttisäätiöiden luottamushenkilöt ja asiamiehet kokoontuvat 5.10. Hanasaaren ruotsalais-suomalaiseen kulttuurikeskukseen jo perinteeksi muodostuneille syyspäivilleen. Ohjelmassa on mm. keskusteluita yhteistyöhankkeista ja hallintokoulutusta.

Tiistaina 6.10. Hanasaareen saapuu instituuttiverkoston vieraaksi laaja joukko instituuttien suomalaisia yhteistyökumppaneita eri aloilta. Seminaaripäivän aikana kuullaan mm. instituuttien tulevaisuudensuunnitelmista ja yhteistyöhankkeista. Ateenan instituutin johtaja Jari Pakkanen esittelee uutta julkaisua tiedeinstituuttien toiminnasta. Instituuttien roolia Suomi 100 -juhlavuoden vietossa ja seuraavan Millennium-palkinnon nimitysprosessissa pohditaan myös.

Aalto-yliopiston innovaatiojohtamisen professori Liisa Välikangas pohtii omassa puheenvuorossaan instituuttien roolia muuttuvassa maailmassa, ja aihetta käsitellään Suomen Benelux-instituutin johtajan Aleksi Malmbergin johtamassa paneelikeskustelussa, johon osallistuvat myös mm. Helsingin Goethe-Instituten johtaja Mikko Fritze ja Finpron toimialajohtaja Irma Patala. Eduskunnan tervehdyksen tuo sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Sanna Lauslahti, ja valtiovallan tervehdyksen esittää opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen.

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry (SKTI) perustettiin lokakuussa 2005 edistämään instituuttien keskinäistä yhteistyötä, avustamaan instituutteja yhteiskuntasuhteiden hoidossa ja viestinnässä sekä tarjoamaan instituuteille erilaisia hallintopalveluita. SKTI juhlii 10-vuotissyntymäpäiviään Hanasaaren syyspäivien yhteydessä.