Henkilövaihdoksia Suomen Japanin Instituutissa

Suomen Japanin Instituutin johtajaksi on valittu Doctor of Sociology Kauko Laitinen. Hän on Helsingin yliopiston Itä-Aasian kulttuurien tutkimuksen dosentti ja työskenteli viimeksi yliopis-ton maailman kulttuurien laitoksella Aasian ja Tyynenmeren alueen tutkimuksen yliopistonlehtorina.

Laitinen on aiemmin toiminut mm. Kööpenhaminassa sijaitsevan Pohjoismaisen Aasian-tutkimusinstituutin esimiehenä, Helsingin yliopiston Konfutse-instituutin johtajana sekä kahteen otteeseen Tokion suurlähetystön lehdistö- ja kulttuurivirkamiehenä. Hän johti edellisen kerran Suomen Japanin instituuttia vuosina 2011-2014.

Laitinen aloitti Tokiossa 1.5.2016. Hän seurasi tehtävässä KTT Merja Karppista, joka siirtyi Suomeen tutkimustehtäviin.

Instituutin uudeksi kulttuurin projektipäälliköksi on valittu KTM Kati Laakso.  Uransa aikana Laakso on toiminut useissa taiteen, muotoilun ja luovien alojen kansainvälistämiseen, kehittämi-seen ja viestintään liittyvissä tehtävissä. Hän on työskennellyt mm. World Design Capital Helsinki 2012 -organisaatiossa, Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutissa ja Helsingin kaupungin taidemuseossa. Viime vuosina hän keskittyi ulkoasiainhallinnon tehtävissä suomalaisten esittävien ja visuaalisten taiteiden näkyvyyden, verkostojen ja yhteistyömahdollisuuksien kasvattamiseen New Yorkissa ja laajemminkin Yhdysvalloissa. Laakso on opiskellut sekä Ruotsissa että Suomessa. Kauppatieteellisen tutkinnon sivuaineena oli taidehistoria.

Laakso aloittaa Tokiossa heinäkuun alussa. Hän seuraa tehtävässä FM Ulla Kinnusta, joka siirtyi Suomeen Helinä Rautavaaran museon johtajaksi.