Heljä Franssila Suomen Unkarin instituutin johtajaksi

Heljä Franssila on valittu Suomen kulttuurin, tieteen ja talouden keskuksen johtajaksi Budapestiin. Tehtävä alkaa 1.4.2023 ja se on kolmivuotinen sisältäen mahdollisuuden jatkokauteen.

Valinnasta päätti instituutin toiminnasta vastaava FinnAgoran säätiö, jossa on mukana kaupunkien, korkeakoulujen, ministeriöiden, kulttuurin, elinkeinoelämän ja kansalaisjärjestöjen edustajia. Säätiön puheenjohtajana toimii isä Ambrosius.

”Tehtävä on poikkeuksellisen kiinnostava. Instituutilla on tärkeä yhteiskunnallinen tehtävä. se voi osaltaan tukea kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytyksiä sekä monipuolistaa suomalais-unkarilaista yhteistyötä ekologisesti ja sosiaalisesti kestävästi. Otan uuden tehtävän vastaan erittäin innostuneena ja motivoituneena”, toteaa instituutin johtajaksi valittu Heljä Franssila.

FinnAgoran säätiö edistää laaja-alaisten yhteistyösuhteiden kehittämistä Suomen ja Unkarin kesken. Säätiön hiljattain uudistetussa strategiassa korostetaan toiminnan arvopohjaa Pohjoismaisen demokratian, tasa-arvon, sananvapauden ja moniarvoisuuden lähtökohdista, sekä avoimuutta ja uteliaisuutta etsiä uusia toimintamuotoja ja yhteistyökumppaneita. Säätiön tehtäväkenttä kattaa niin kulttuurin, tieteen kuin taloudenkin. Se pyrkii edistämään innovaatioita näiden alojen piirissä ja tarjoamaan kohtaamispaikan – agoran – vuoropuhelulle.

Franssila toimii tällä hetkellä Koneen säätiön viestintäjohtajana. Aiemmin hän on toiminut viestinnän johtamistehtävissä Frame Contemporary Art Finlandissa, Kulttuuritehdas Korjaamolla ja HSY Helsingin seudun ympäristöpalveluissa. Hänellä on laaja tuntemus Suomen kulttuuri- ja tiede-elämästä, -politiikasta sekä niiden rahoitusrakenteista.

Franssila on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri. Lisäksi hän on hiljattain suorittanut palvelumuotoilun MBA-tutkinnon. Hän raportoi säätiön hallitukselle, jonka työvaliokunnan jäsenenä hän toimii.

Lisätietoja:

– Heljä Franssila, Suomen Unkarin -instituutin johtaja 1.4.2023 alkaen, puh: 044 728 9908

– Mikko Lohikoski, FinnAgoran säätiön asiamies, puh: 050 559 0238