Hannele Valkeeniemi Suomen Viron-instituutin johtajaksi

Hannele Valkeeniemi aloittaa Suomen Viron-instituutin johtajan tehtävässä syyskuussa. Kuva: Pakkalan mediatalo/Jouni Valkeeniemi

Suomen Viron-instituutin johtajaksi on valittu Hannele Valkeeniemi. Nykyinen johtaja Anu Heinonen siirtyy Suomeen työ- ja elinkeinoministeriön erityisasiantuntijaksi.

Valkeeniemi on toiminut erilaisissa tehtävissä Suomen ja Viron välisissä suhteissa, viimeksi vuosina 2015–2020 Suomen Tallinnan-suurlähetystön lehdistöneuvoksena. Nyt hän toimii tuottajana Yleisradiossa. Hän aloittaa instituutin johtajana syyskuun alussa, mutta jatkaa osa-aikaisena Ylellä, kunnes saa viimeisteltyä keskeneräiset projektitehtävät.

“Koronapandemia on osoittanut, että suomalaisvirolainen vuoropuhelu kaipaa uudistamista. Luulimme tuntevamme toisemme paremmin kuin tosiasiassa tunnemme. Aikoinaan Suomi oli virolaisten ikkuna vapauteen. Nyt talousalueet ovat kasvaneet yhteen ja tarvitsemme entistä vahvempaa arjen yhteistoimintaa. Kieli ja kulttuuri edellä, koska ilman sitä olisimme toisillemme keitä tahansa”, toteaa Valkeeniemi.

“Maidemme välisessä yhteistyössä ja ymmärryksen rakentamisessa on ilmeinen tarve instituutin kaltaiselle toimijalle. Laadukkaita hakemuksia tehtävään tuli paljon, mikä kertoo, että Suomen ja Viron yhteistyösuhteiden osaajia ja edistäjiä on ilahduttavan paljon”, sanoo instituutin hallituksen puheenjohtaja Riitta Huuhtanen.

Suomen Viron-instituutti viettää parhaillaan 30-vuotisjuhlavuottaan. Kesäkuussa julkistettiin instituutin audiohistoria sekä verkkonäyttely 30 vuoden mieleen jäävistä hetkistä instituutin toiminnassa.

 

Lisätietoja:

Riitta Huuhtanen, Suomen Viron-instituutin hallituksen puheenjohtaja, , p. +358 50 533 1859

Anu Heinonen, Suomen Viron-instituutin nykyinen johtaja, p. +372 5688 6939

Hannele Valkeeniemi, Suomen Viron-instituutin uusi johtaja,   p. +358 400 496475