Eero Yrjö-Koskinen Suomen Unkarin instituutin johtajaksi Budapestiin

Kuva: Aleksi Kallioja

Suomen kulttuurin, tieteen ja talouden keskuksen FinnAgoran johtajaksi Budapestiin on valittu VTM Eero Yrjö-Koskinen. Kolmivuotinen toimikausi käynnistyy 1.1.2021 ja sisältää mahdollisuuden jatkokauteen. Yrjö-Koskinen seuraa tehtävässä Cita Högnabba-Lumikeroa.

”Tehtävä on poikkeuksellisen kiinnostava Suomen instituutin laajan toimikentän ja Unkarin sisäisen tilanteen vuoksi. Haluan osaltani edistää Suomen ja Unkarin välistä vuorovaikutusta tieteen, taiteen ja talouden saralla sekä kehittää yhteistyötä myös sikäläisen kansalaisyhteiskunnan kanssa”, toteaa instituutin johtajaksi valittu Yrjö-Koskinen.

Valinnasta päätti instituutin toiminnasta vastaavan FinnAgoran säätiö, jossa on mukana kaupunkien, korkeakoulujen, ministeriöiden, kulttuurin, elinkeinoelämän ja kansalaisjärjestöjen edustajia.

”Uudella johtajalla on paljon kokemusta muun muassa kansalaisjärjestöjen johtamisesta ja eri yhteiskuntaelämän aloilta, niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Tämä on arvokasta nyt, kun vahvistamme toimintaamme taide- ja kulttuuriviennin lisäksi myös muilla yhteiskuntaelämän aloilla”, toteaa säätiön hallituksen puheenjohtaja, metropoliitta Ambrosius.

Eero Yrjö-Koskinen on toiminut aiemmin muun muassa Euroopan parlamentin virkamiehenä, Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtajana, Kestävän kaivostoiminnan verkoston pääsihteerinä ja Green Budget Europe -järjestön johtajana. Tällä hetkellä hän toimii vastuullisuusasiantuntijana Keskuskauppakamarissa.

Lisätietoja:

Eero Yrjö-Koskinen, Suomen Unkarin instituutin johtaja 1.1.2021 alkaen, puh. 050 347 8778
Mikko Lohikoski, FinnAgoran säätiön asiamies, puh. 050 559 0238