Ennätysmäärä instituuttihankkeita toteutui vuonna 2017 ympäri maailmaa

Suomen Ranskan-instituutin KOTI Sleepover oli yleisömenestys sekä Pariisissa että Helsingissä. Kuva: Kaapo Kamu

Kohokohdat design-aitoista liikkuvuusohjelmiin ja näyttelyistä tieteellisiin läpimurtoihin esitellään tuoreessa vuosijulkaisussa.

Vuosi 2017 oli Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuteissa ennätyksellisen vilkas. Vuoden aikana instituutit toteuttivat ympäri maailmaa lukuisia monialaisia hankkeita, tapahtumia ja näyttelyitä, joista monet olivat poikkeuksellisen mittavia. Lisäksi instituutit mahdolistivat vuoden aikana kansainvälisiä esiintymismatkoja, näyttelyosallistumisia ja residenssijaksoja sadoille suomalaisille eri alojen taiteilijoille, kuraattoreille ja tutkijoille. Suomi 100 -juhlavuosi näkyi monin tavoin myös kulttuuri- ja tiedeinstituuttien ohjelmistoissa, muun muassa runsaassa Suomessa järjestetyssä instituuttiohjelmassa.

Instituuttiverkoston yhteisessä vuosikertomuksessa kurkistetaan viime vuoden kokokohtiin. Julkaisu on luettavissa sähköisesti Issuussa, voit tutustua siihen tästä linkistä.


Vuonna 2017 instituutit järjestivät esimerkiksi:

115 näyttelyä
158 konserttia
355 elokuvanäytöstä
171 keskustelutilaisuutta
176 nykysirkusesitystä
59 tieteellistä esitelmää 

 

Kulttuuri- ja tiedeinstituutit ovat suomalaisen kulttuurin, taiteen ja tieteen asiantuntijoita maailmalla. Ne tukevat eri tavoin taiteen ja tieteen ammattilaisten kansainvälistä toimintaa: luovat kansainvälisiä yhteistyöverkostoja, liikuttavat suomalaisia ja kansainvälisiä toimijoita, ylläpitävät residenssiohjelmia, tekevät tieteellistä tutkimusta sekä järjestävät monialaista ja korkeatasoista kulttuuri- ja tiedeohjelmaa. Instituutit välittävät tietoa, osaamista ja verkostoja suomalaisten ja kansainvälisten ammattilaisten, organisaatioiden ja monenlaisten yleisöjen välillä.