Annu Webb instituuttiyhdistyksen suunnittelijaksi

Kuvassa Annu Webb
Kuva: Annu Webb

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n uudeksi suunnittelijaksi on valittu FM Annu Webb. Hän aloittaa tehtävässä kesäkuun alussa. Suunnittelijan tehtävä on osa-aikainen.

Instituuttiyhdistyksen suunnittelija hoitaa yhdistyksen taloushallintoa ja laatii esimerkiksi tilastoja koko instituuttiverkoston taloudesta ja toiminnasta. Hän työskentelee tiiviissä yhteistyössä Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttiverkoston toimijoiden kanssa ympäri maailmaa.

Annu Webb on kokenut taide- ja kulttuurihallinnon ammattilainen. Hän on työskennellyt muun muassa Helsinki International Artist Programmen (HIAP) hallintovastaavana, EU:n Luova Eurooppa -yhteyspisteen ohjelma-asiantuntijana Opetushallituksessa sekä erityisasiantuntijana Pohjoismaisessa kulttuuripisteessä. Annu Webb on suorittanut opintonsa Kööpenhaminan yliopistossa moderni kulttuuri ja kulttuuriviestintä pääaineenaan. Vuonna 2007 hän oli harjoittelijana Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutissa.

”Annun osaaminen sopii tiimiimme erinomaisesti – hänen kokemuksestaan on hyötyä, kun esimerkiksi arvioimme instituuttien tekemän työn vaikuttavuutta kokoamiemme tilastojen perusteella”, sanoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Tove Ekman.

“Olen todella iloinen, että saan tilaisuuden työskennellä eri kulttuuri- ja tiedeinstituuttien kanssa ja tukea tämän kansainvälisen verkoston työtä Helsingistä käsin. On minulle erittäin arvokasta olla mukana luomassa uusia yhteyksiä ja rakentamassa yhteistyötä kulttuurin ja tieteen aloilla.”, suunnittelijan tehtävässä aloittava Annu Webb toteaa.

Yhdistyksen edellinen suunnittelija Eeva Talvitie siirtyi toukokuun alussa Institutum Romanum Finlandiae -säätiön asiamieheksi.

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n osa-aikaista suunnittelijan paikkaa haki 14 hakijaa.

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttiverkostoon kuuluu 17 eri puolilla maailmaa sijaitsevaa instituuttia. Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry (SKTI) avustaa instituutteja kotimaan viestinnässä, yhteiskuntasuhteiden hoidossa ja hallintopalveluissa sekä vahvistaa instituuttien keskinäistä yhteistyötä.