Anna-Kaisa Hakkarainen hoitamaan instituuttien kotimaan viestintää

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n uudeksi tiedottajaksi on valittu Anna-Kaisa Hakkarainen. Hän aloittaa tehtävässä syyskuun alussa.

Kuvassa Anna-Kaisa Hakkarainen
Kuva: Anna Autio

Pitkään viestintä- ja käännösalan yrittäjänä toiminut Hakkarainen on koulutukseltaan filosofian tohtori. Hän opiskeli Helsingin yliopistossa pääaineenaan maantiedettä ja sivuaineinaan viestintää ja markkinointia. Hakkarainen on työskennellyt myös esimerkiksi Plan International Suomen viestinnässä.

”Kulttuuri- ja tiedeinstituuttien vaikuttavaa työtä tunnetaan edelleen liian huonosti Suomessa. Anna-Kaisalla on loistavat valmiudet kehittää instituuttiverkoston kotimaan viestintää. Hänellä on laaja kansainvälinen kokemus ja hän hallitsee myös tiedeviestinnän”, sanoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Tove Ekman.

”Odotan innolla instituuttiverkoston toimijoihin tutustumista. Olen asunut Suomen rajojen ulkopuolella kaikkiaan liki vuosikymmenen ajan ja uskon, että tuosta kokemuksesta on etua instituuttien työn näkyväksi tekemisessä. Tavoittavaan viestintään tarvitaan jatkossakin kiinnostavia sisältöjä ja oikeat kanavat”, toteaa tiedottajana aloittava Anna-Kaisa Hakkarainen.

Yhdistyksen edellinen tiedottaja Rosa Kuosmanen siirtyi kesällä Suomen Taiteilijaseuran viestintäpäälliköksi. Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n osa-aikaista tiedottajan paikkaa haki 68 hakijaa.

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttiverkostoon kuuluu 17 eri puolilla maailmaa sijaitsevaa instituuttia. Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry (SKTI) avustaa instituutteja kotimaan viestinnässä, yhteiskuntasuhteiden hoidossa ja hallintopalveluissa sekä vahvistaa instituuttien keskinäistä yhteistyötä.

Kuva: Anna Autio