pARTir.

something like this
25. toukokuuta 2024 klo 19.30
JUNE EVENTS -festivaaleilla
Pariisi, Ranska

something like this on kamerunilais-suomalaisen koreografin Sonya Lindforsin luoma esitys katutanssista ja hip-hop-kulttuurista kaiken ikäisille yleisöille. Suomen Ranskan instituutin tukemana esitys saa ensiesiintymisensä Ranskassa 25.5.2024 JUNE EVENTS -tanssifestivaaleilla.

something like this -teoksessa lavalla kohtaavat neljä tanssijaa (Akim Bakhtaoui, Linda Ilves, Ramona Panula ja Sophia Wekesa) erilaisista taustoista. He kertovat tarinoita ja pitävät hauskaa tanssin kautta – yhdessä! Näyttämö toimii alustana tilan valtaamiseen, jakamiseen ja voimaantumiseen. Kohtaus rakennetaan katsojan silmien eteen, ja teos kysyy: Miten esitys pitäisi nähdä tai kokea? Miten tanssi siirtyy kehosta toiseen? Millaisia ​​asioita voidaan kertoa tanssin ja liikkeen kautta?

Sonya Lindfors itse kirjoittaa:”Unelmanani oli luoda esitys, jonka olisin halunnut kokea nuorena. Sellaisen, mitä olisin itse tarvinnut. Monipuolinen tanssijoiden ryhmä eri taustoista, jokainen tanssii omalla tavallaan, kukin loistaen omana ainutlaatuisena itsenään. He kannustavat toisiaan, pitävät hauskaa mutta uskaltavat myös olla oma itsensä.”

JUNE EVENTS -tanssifestivaalin järjestää Atelier de Paris ja se järjestetään 22.5.-8.6.2024. Katso koko festivaalin ohjelma täältä.

 Projekti on osa pARTir-hanketta, jota rahoittaa Euroopan unioni – NextGenerationEU.