Kiinnostaako harjoittelu ulkomailla? Opetushallitus on viimeisen viiden vuoden aikana myöntänyt apurahan 145 harjoittelijalle Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuteissa – ja tänä syksynä sinullakin on mahdollisuus hakea harjoittelutukea. Haussa on yleensä 10-16 paikkaa ympäri maailmaa, joten löydät varmasti sinua kiinnostavan mahdollisuuden. Harjoittelun kesto vaihtelee kohteen mukaan kolmesta kuukaudesta kymmeneen kuukauteen.
Miksi hakea?
Harjoittelijana tutustut uuteen maahan ja kulttuuriin ja lisäksi kehität tärkeitä taitoja, jotka auttavat sinua eteenpäin työelämässä ja opinnoissa. Aikaisemmat harjoittelijat korostavat kehittäneensä etenkin viestintä-, tapahtumatuotanto- ja projektihallinnan osaamistaan, kielitaitoaan ja tietoteknisiä taitojaan. Lisäksi he oppivat toimimaan kansainvälisessä ympäristössä, viestimään kulttuurien välillä ja verkostoitumaan.
Veera Mietola kuvasi omaa kokemustaan Suomen Pariisin instituutissa seuraavasti: ”Harjoittelun aikana sain paljon itsevarmuutta oman osaamiseni ja ammattitaitoni suhteen. Uskallan paremmin tuoda esiin omia ideoitani ja näkemyksiäni. Instituutin työyhteisö oli myös erittäin rohkaiseva tämän suhteen. Tunnistan nyt harjoittelun jälkeen paremmin oman osaamiseni vahvuudet. Koen kokemukseni rikastaneen paljon omaa maailmankuvaani ja myös ymmärrystä ihmisistä. Vielä harjoittelun jälkeenkin seuraan ahkerasti maan uutisia ja yhteiskunnallista keskustelua ja haluan pysyä mukana maan tapahtumissa. Vieraassa maassa eläminen vieraalla kielellä antoi minulle paljon itsevarmuutta.”
Näin haet
EDUFI-harjoitteluun haetaan Opetushallituksen nettisivuilta syksyisin ja keväisin. Opetushallitus tekee esivalinnan, jonka jälkeen työnantaja haastattelee esivalitut hakijat ja tekee lopullisen päätöksen. Seuraava hakukierros (syksy 2022) järjestetään 13.-27.9.2022. Tarvittaessa järjestetään jatkohaku 6.-20.10.2022. Apurahan määrä vaihtelee kohdemaan hintatason mukaan välillä 950 – 1400 €/kk. Paikkakuvaukset ja lisätiedot julkaistaan Opetushallituksen nettisivuilla syksyllä. Onnea hakuun!
Teksti:
Eveliina Torkkeli, projektikoordinaattori
Korkeakouluopintojen kansainvälistymispalvelut
Opetushallitus